Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, salçalı, tavuk

Salçalı Tavuk Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Tavuk Biftek



salçalı biftek - tavuk bifteği nasıl pişirilir - salçalı piliç bifteği



Malzemeler


2 adet tavuk göğsü (bifteklik hazırlanmış)

2 - 3 adet soğan

2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı salça

1/2 çay bardağı süt

Tuz

Karabiber, pulbiber, kekik vb


Yapılışı


1 Büyük bir kaba soğanları piyazlık doğrayın Zeytinyağını, salçayı, sütü, tuzu ve baharatları da ekleyip harmanlayın Sosun içine tavuk bifteklerini de koyup terbiyelenmesi için en az 2 saat bekletin




22 saatin sonunda biftekleri alın, üzerine yapışan soğanları mümkün olduğunca temizleyin Teflon tavada, hiç yağ kullanmadan arkalı - önlü pişirin Köfteyi de aynı şekilde, yağsız olarak arkalı - önlü pişiriyoruz Yağda kızartılarak yapılan köfte ya 3 ya da 4 kere yemişimdir şimdiye kadar Teflon tavada yağsız olarak pişirileni hem lezzetli, hem hafif, hem de daha sağlıklı oluyor



alınt

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.