06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salçalı Tavuk Biftek
salçalı biftek - tavuk bifteği nasıl pişirilir - salçalı piliç bifteği

Malzemeler
2 adet tavuk göğsü (bifteklik hazırlanmış)
2 - 3 adet soğan
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1/2 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber, pulbiber, kekik vb  
Yapılışı
1 Büyük bir kaba soğanları piyazlık doğrayın Zeytinyağını, salçayı, sütü, tuzu ve baharatları da ekleyip harmanlayın Sosun içine tavuk bifteklerini de koyup terbiyelenmesi için en az 2 saat bekletin

2 2 saatin sonunda biftekleri alın, üzerine yapışan soğanları mümkün olduğunca temizleyin Teflon tavada, hiç yağ kullanmadan arkalı - önlü pişirin Köfteyi de aynı şekilde, yağsız olarak arkalı - önlü pişiriyoruz Yağda kızartılarak yapılan köfte ya 3 ya da 4 kere yemişimdir şimdiye kadar Teflon tavada yağsız olarak pişirileni hem lezzetli, hem hafif, hem de daha sağlıklı oluyor
alınt
|
|
|