ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Salçalı Tavuk Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193665)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:47 AM

Salçalı Tavuk Biftek
 
salçalı biftek - tavuk bifteği nasıl pişirilir - salçalı piliç bifteği
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler


2 adet tavuk göğsü (bifteklik hazırlanmış)

2 - 3 adet soğan

2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı salça

1/2 çay bardağı süt

Tuz

Karabiber, pulbiber, kekik vb...


Yapılışı


1. Büyük bir kaba soğanları piyazlık doğrayın. Zeytinyağını, salçayı, sütü, tuzu ve baharatları da ekleyip harmanlayın. Sosun içine tavuk bifteklerini de koyup terbiyelenmesi için en az 2 saat bekletin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


2.2 saatin sonunda biftekleri alın, üzerine yapışan soğanları mümkün olduğunca temizleyin. Teflon tavada, hiç yağ kullanmadan arkalı - önlü pişirin. Köfteyi de aynı şekilde, yağsız olarak arkalı - önlü pişiriyoruz. Yağda kızartılarak yapılan köfte ya 3 ya da 4 kere yemişimdir şimdiye kadar. Teflon tavada yağsız olarak pişirileni hem lezzetli, hem hafif, hem de daha sağlıklı oluyor.



alınt


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.