Sebzeli Piliç Güveci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Piliç GüveciSebzeli Piliç Güveci Tarifi - Sebzeli Piliç Güveci Yapılışı - Sebzeli Piliç Güveci Nasıl Yapılır - Sebzeli Piliç Güveci Malzemeleri 1 adet piliç 2 çorba kaşığı margarin 2 küçük patlıcan 100 gr taze fasulye100 gr bamya100 gr kabak2 adet dolmalık biber 2 orta boy domates 8 küçük soğan 2,5 su bardağı su tuz Sebzeler yıkanır, ayıklanır, doğranır, soğanlar ayıklanıp dörde bölünür, domatesler küçük küçük doğranır,yağ bir tencerede kızdırılır, domates dışındaki bütün sebzeler birkaç dakika kızgın yağda çevrilir, süzerek çıkarıldıktan sonra aynı yağda piliç bir bütün olarak kızartılır Kaynar su konunarak 45 dakik kaynatılır Daha sonra kemiklerinden ayrılır Sebzeler bir güvece yoksa bir tencereye konur, piliç etleri ve domatesler üzerine konur Tuzunu ve suyunu koyarak kapağı kapalı olarak fırına sürülür
|
|
|
|