Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnabahar, tavuklu

Tavuklu Karnabahar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Karnabahar



Tavuklu Karnabahar graten - Tavuklu Karnabahar tarifi
Malzemeler :


* 1 adet karnabahar

Üzeri için:


* 100 gr tavuk eti

* 1 soğan

* 3 diş sarımsak

* 1 havuç

* tuz, karabiber

* zeytinyağı

Beşamel sos için:


* 2 çorba k un

* 3 su b süt

* zeytinyağı,

* tuz,karabiber

* muskat

Üzeri için:


* rende kaşar

Hazırlanışı :


llk olarak karnabaharları çiçek çiçek ayırarak haşlayın Diğer taraftan üzeri için tavuklu harcı hazırlayın Bunun için soğanı ince doğrayın sıvıyağda sotelenmeye alın Üzerine küp doğranmış havucu da ekleyerek kavurun Biraz kavrulduktan sonra küp doğranmış tavuk etini de ekleyerek tuzunu ve baharatını ayarlayın


Beşamel sos için unu sıvıyağ ile kavurun Biraz kavrulduktan sonra üzerine soğuk sütü ekleyin Koyulaşınca muskatını ve karabiberini ekleyin


Harç ve beşamel sos hazırlanınca pişen karnabaharlar fırın kabının altına yayılır Üzerine biraz tuz gezdirilir Daha sonra ilk olarak tavuklu harç, sonra beşamel sos üzerine yayılır En son kaşar peyniri rendesi serpilir ve 180 dercelik fırında pişmeye bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.