ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Karnabahar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193494)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:15 AM

Tavuklu Karnabahar
 
Tavuklu Karnabahar graten - Tavuklu Karnabahar tarifi
Malzemeler :


* 1 adet karnabahar

Üzeri için:


* 100 gr. tavuk eti

* 1 soğan

* 3 diş sarımsak

* 1 havuç

* tuz, karabiber

* zeytinyağı

Beşamel sos için:


* 2 çorba k. un

* 3 su b. süt

* zeytinyağı,

* tuz,karabiber

* muskat

Üzeri için:


* rende kaşar

Hazırlanışı :


llk olarak karnabaharları çiçek çiçek ayırarak haşlayın. Diğer taraftan üzeri için tavuklu harcı hazırlayın. Bunun için soğanı ince doğrayın sıvıyağda sotelenmeye alın. Üzerine küp doğranmış havucu da ekleyerek kavurun. Biraz kavrulduktan sonra küp doğranmış tavuk etini de ekleyerek tuzunu ve baharatını ayarlayın.


Beşamel sos için unu sıvıyağ ile kavurun. Biraz kavrulduktan sonra üzerine soğuk sütü ekleyin. Koyulaşınca muskatını ve karabiberini ekleyin.


Harç ve beşamel sos hazırlanınca pişen karnabaharlar fırın kabının altına yayılır. Üzerine biraz tuz gezdirilir. Daha sonra ilk olarak tavuklu harç, sonra beşamel sos üzerine yayılır. En son kaşar peyniri rendesi serpilir ve 180 dercelik fırında pişmeye bırakılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.