06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabaharlı İzgara Tavuk
karnabaharlı ızgara tavuk tarifi - karnabaharlı ızgara tavugun yapılışı - karnabaharlı ızgara tavuk nasıl yapılır
malzemeler
Bir baş karnabahar
yaklaşık 300 gr tavuk göğsü
300 gr haşlanmış nohut
yarım kırmızı soğan, piyazlık doğranmış
bir avuç maydanoz
tuz, karabiber
zeytinyağı
yapılışı
1 Karnabaharı dallarına ayırın ve kaynar tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın Süzün
2 Tavuk göğüslerini 2 kat halinde enlemesine kesip inceltin Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın
3 Nohut, soğan, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın
4 Tavuk göğüslerini ve karnabaharları (hafif renk alana kadar) ızgarada arkalı önlü pişirin Eğer ızgara imkanınız yoksa, teflon tava da gayet rahat iş görür
5 Karnabaharları nohut salatası ile karıştırın Tabaklara paylaştırdıktan sonra tavuk göğüslerini üzerine yerleştirin
Maydanoz yerine kişniş olabilir Nohut salatasına sevdiğiniz diğer baharatları, örneğin sumak, acı pul biber, kimyon ekleyebilirsiniz Tavuk kısmını atlayıp yalnızca salata olarak servis yapabilirsiniz Tavuk etlerini soya sosu, bal ve acı biberle marine edip buharda pişirebilirsiniz
|
|
|