![]() |
Karnabaharlı İzgara Tavuk
karnabaharlı ızgara tavuk tarifi - karnabaharlı ızgara tavugun yapılışı - karnabaharlı ızgara tavuk nasıl yapılır
malzemeler Bir baş karnabahar yaklaşık 300 gr. tavuk göğsü 300 gr. haşlanmış nohut yarım kırmızı soğan, piyazlık doğranmış bir avuç maydanoz tuz, karabiber zeytinyağı yapılışı 1. Karnabaharı dallarına ayırın ve kaynar tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın. Süzün. 2. Tavuk göğüslerini 2 kat halinde enlemesine kesip inceltin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. 3. Nohut, soğan, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. 4. Tavuk göğüslerini ve karnabaharları (hafif renk alana kadar) ızgarada arkalı önlü pişirin. Eğer ızgara imkanınız yoksa, teflon tava da gayet rahat iş görür. 5. Karnabaharları nohut salatası ile karıştırın. Tabaklara paylaştırdıktan sonra tavuk göğüslerini üzerine yerleştirin. Maydanoz yerine kişniş olabilir. Nohut salatasına sevdiğiniz diğer baharatları, örneğin sumak, acı pul biber, kimyon ekleyebilirsiniz. Tavuk kısmını atlayıp yalnızca salata olarak servis yapabilirsiniz. Tavuk etlerini soya sosu, bal ve acı biberle marine edip buharda pişirebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.