Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, güveci, tavuk

Bezelyeli Tavuk Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Tavuk Güveci



Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi - Bezelyeli Tavuk Güvecinin Yapılışı - Tavuk yemekleri

Malzemeler:

4 adet dövülmüs tavuk gögsü,

1 su bardagi iç bezelye,

2 adet havuç,

2 adet kirmizi sogan,

1 kahve fincani pirinç,

4 yemek kasigi sivi yag,

Karabiber, tuzot (1 yemek kasigi),

Kekik

Yapılışı:


Dövülmüs tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin

Yaglanmis küçük firin güveçlerine yerlestirin

Sogani piyazlik dograyip sivi yagda kavurun

Küp seklinde dogranmis havuç ve bezelyeleri katin

Biraz kavrulunca pirinci ekleyin

1 kahve fincani su ekleyip sebzeler yumusayincaya kadar pisirin

Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alin

Tavuk güveçlerinin içlerine paylastirin

180 derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin

Sicak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.