![]() |
Bezelyeli Tavuk Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Tavuk GüveciBezelyeli Tavuk Güveci Tarifi - Bezelyeli Tavuk Güvecinin Yapılışı - Tavuk yemekleri Malzemeler: 4 adet dövülmüs tavuk gögsü, 1 su bardagi iç bezelye, 2 adet havuç, 2 adet kirmizi sogan, 1 kahve fincani pirinç, 4 yemek kasigi sivi yag, Karabiber, tuzot (1 yemek kasigi), Kekik ![]() Yapılışı: Dövülmüs tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin Yaglanmis küçük firin güveçlerine yerlestirin Sogani piyazlik dograyip sivi yagda kavurun Küp seklinde dogranmis havuç ve bezelyeleri katin Biraz kavrulunca pirinci ekleyin 1 kahve fincani su ekleyip sebzeler yumusayincaya kadar pisirin Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alin Tavuk güveçlerinin içlerine paylastirin 180 derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin Sicak servis yapin |
![]() |
![]() |
|