ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bezelyeli Tavuk Güveci (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193357)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:38 AM

Bezelyeli Tavuk Güveci
 
Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi - Bezelyeli Tavuk Güvecinin Yapılışı - Tavuk yemekleri

Malzemeler:

4 adet dövülmüs tavuk gögsü,

1 su bardagi iç bezelye,

2 adet havuç,

2 adet kirmizi sogan,

1 kahve fincani pirinç,

4 yemek kasigi sivi yag,

Karabiber, tuzot (1 yemek kasigi),

Kekik.

Yapılışı:


Dövülmüs tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin

Yaglanmis küçük firin güveçlerine yerlestirin

Sogani piyazlik dograyip sivi yagda kavurun

Küp seklinde dogranmis havuç ve bezelyeleri katin

Biraz kavrulunca pirinci ekleyin

1 kahve fincani su ekleyip sebzeler yumusayincaya kadar pisirin

Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alin

Tavuk güveçlerinin içlerine paylastirin

180 derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin

Sicak servis yapin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.