Rahiyalı Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rahiyalı TavukItalyan Usulü Tavuk Yemeği - Tavuk Filetosu - Sebzeli Tavuk - Zencefilli Tavuk - Soslu Tavuk MALZEMELER Tavuk fleto:900gr Zetin yağı:25gr Soğan:1ad(ince doğranmış) Toz zencefil:10gr Sarımsak:3diş(dövülmüş) Un:15gr Domates:2ad(küp doğramış) Tane karabiber:8-10 Karanfil:6diş Tarçın:1çubuk Patates:2ad(kabuklu) Havuç:3ad(küp doğranmış) YAPILIŞ TARİFİ Tavuklarımızı kuş başı doğrayalım Orta boy tencerede yağı kızdıralım![]() Soğan,sarımsak,zencefii ekliyerek 3dakika soteleyin ![]() Unu ekleyin topaklaşmaması için karıştırın ![]() Domatesleri ekleyin 2dak soteleyin ![]() Küçük bir tülbent keseye karabiber,karanfil,tarçını koyun kesenin ağzını bağlayın ![]() Bu keseyi,tavuk bir miktar su ekleyip Worcestershire sosu ile soğanların üzerine ekleyin Karıştırarak 20 dakika pişirin![]() Patates,havuç,ve bezelyeyi ilave edin 30-35 dakika üzeri kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin Tülbent keseyi çıkartın![]() alıntı |
|
|
|