ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Rahiyalı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193334)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:42 AM

Rahiyalı Tavuk
 
Italyan Usulü Tavuk Yemeği - Tavuk Filetosu - Sebzeli Tavuk - Zencefilli Tavuk - Soslu Tavuk
MALZEMELER


Tavuk fleto:900gr

Zetin yağı:25gr

Soğan:1ad(ince doğranmış)

Toz zencefil:10gr

Sarımsak:3diş(dövülmüş)

Un:15gr

Domates:2ad(küp doğramış)

Tane karabiber:8-10

Karanfil:6diş

Tarçın:1çubuk

Patates:2ad(kabuklu)

Havuç:3ad(küp doğranmış)


YAPILIŞ TARİFİ


Tavuklarımızı kuş başı doğrayalım. Orta boy tencerede yağı kızdıralım.

Soğan,sarımsak,zencefii ekliyerek 3dakika soteleyin.

Unu ekleyin topaklaşmaması için karıştırın.

Domatesleri ekleyin 2dak soteleyin.

Küçük bir tülbent keseye karabiber,karanfil,tarçını koyun kesenin ağzını

bağlayın.

Bu keseyi,tavuk bir miktar su ekleyip Worcestershire sosu ile soğanların

üzerine ekleyin. Karıştırarak 20 dakika pişirin.

Patates,havuç,ve bezelyeyi ilave edin 30-35 dakika üzeri kapalı bir şekilde

kısık ateşte pişirin. Tülbent keseyi çıkartın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.