![]() |
Hindi Pişirme Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Pişirme Tarifihindi nasıl pişirilir - susamlı hindi - yılbaşı hindisi8 Kişilik Malzemeler: 1 adet Hindi 2 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 tatlı kaşığı karanfil (dövülmüş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı karabiber 25 gr tereyağı (yumuşatılmış) 4 çorba kaşığı bal 600 ml tavuk suyu (sıcak) 1 çorba kaşığı susam 50 gr badem (beyazlatılmış, ince doğranmış) Taze otlar Tarifi: 1 Bütün baharatları karıştırın ![]() ![]() 2 Hindiyi yağlanmış derince bir fırın kabına yerleştirin, üzerine lokma lokma tereyağını koyun ![]() ![]() ![]() 3 Önceden ısıtılmış 190 C derece fırında 1 saat 45 dak pişirin ![]() ![]() ![]() 4 Susam ve bademleri sallayarak kısık ateşte 8-10 dak ![]() ![]() 5 Hindiyi fırından çıkarın, alüminyum folyoyu açın, üzerine fırın kabında biriken sudan sürün ve kızarıncaya kadar yaklaşık 30–35 dak ![]() ![]() ![]() ![]() 6 Hindiyi tekrar fırına koyun, 8–10 dak ![]() ![]() 7 Kalan tavuk suyunu fırın kabında biriken suya katıp, kaynama noktasına getirin ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|