06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Patlıcan Sarma
tavuk yemekleri - sebzeli tavuk yemekleri

MALZEMELER:
* 450 gr tavuk göğsü
* 2 tane domates
* 2 tane soğan
* 2 tane yeşil biber
* 5-6 tane patlıcan
* Kızartmak için sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1 Patlıcanların baş ve saplarını hafif kesin, uzun kenarlarından ince bir şeriti alacak biçimde kesin (böylece hem kabuklu kısmı alacak hemde patlıcanı düzeltmiş olacaksınız) ve patlıcanı uzunlamasına 5 ya da 6 parçaya dilimleyin Patlıcanlar kalınsa 5 inceyse 6 tane kullanın
2 Dilimlediğiniz patlıcanları kızartın ve fazla yağlarını atmaları için kağıt havlu üzerinde bekletin
3 Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında pembeleştirin, halka halka kestiğiniz biberleride ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin
4 Tavuk etini orta boy kesin, soğanlara ekleyin ve tavuğun rengi dönene kadar kavurun, tuzunu ve karabiberi de katın
5 Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın, tavuğa ekleyin ve suyunu çekene kadar harlı ateşte pişirin, soğutun
6 Bir parça patlıcanı alın, tavuklu harçtan 1-2 kaşık koyun, rulo yapın, bu şekilde tüm malzemeyi hazırlayın
|
|
|