Mısırlı Tavuk Bifteği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı Tavuk BifteğiMısırlı Tavuk Izgarası - Tavuk Bifteği Nasıl Pişirilir - Izgarada Tavuk biftek Malzemeler: 2 parça tavuk biftek 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon 1 çorba kaşığı süt Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı kırmızı pulbiber Üzeri İçin: 1 adet taze mısır 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı: Zeytinyağı, süt, limon suyu kırmızı biber karıştırılır Tavuk biftekler bu karışıma yatırılır Buzdolabında en az iki saat dinlendirilir![]() Bu arada mısır yarım olarak haşlanır Bıçak yürütmek suğretiyle koçanından ayrılır Tavaya 2 kaşık zeytinyağı konur, mısır taneleri renk alacak kadar kavrulur Ateşten alınır limon gezdirilir Sütlü karışımda bulunan bifteklere tuz serpilir, ızgarada ya da mangalda pişirilir Hazırlanan mısırlı garnitürle sofraya getirilir![]() alıntı |
|
|
|