![]() |
Mısırlı Tavuk Bifteği
Mısırlı Tavuk Izgarası - Tavuk Bifteği Nasıl Pişirilir - Izgarada Tavuk biftek
Malzemeler: 2 parça tavuk biftek 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon 1 çorba kaşığı süt Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı kırmızı pulbiber Üzeri İçin: 1 adet taze mısır 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı: Zeytinyağı, süt, limon suyu kırmızı biber karıştırılır. Tavuk biftekler bu karışıma yatırılır. Buzdolabında en az iki saat dinlendirilir. Bu arada mısır yarım olarak haşlanır. Bıçak yürütmek suğretiyle koçanından ayrılır. Tavaya 2 kaşık zeytinyağı konur, mısır taneleri renk alacak kadar kavrulur. Ateşten alınır limon gezdirilir. Sütlü karışımda bulunan bifteklere tuz serpilir, ızgarada ya da mangalda pişirilir. Hazırlanan mısırlı garnitürle sofraya getirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.