Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğdaylı, fırın, kanat, soslu

Soslu Buğdaylı Fırın Kanat

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Buğdaylı Fırın Kanat



Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Tarifi - Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Yapılışı - Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Nasıl Yapılır - Oktay Usta Soslu Buğdaylı Fırın Kanat




Malzemeler:


2 Su B Buğday

1 Çay B Mercimek

2 Diş Sarımsak

1 Tutam Fesleğen

1 Kavanoz Domates Sosu

Zeytinyağı

Tuz

Değirmen Karabiber


Fırın Kanat İçin:

1 Kg Tavuk Kanat

Sıvıyağ

Pul Biber

Kekik

Toz Kırmızı Biber

Tuz


Hazırlanışı:


Tavuk kanatlarını, sıvıyağ, pul biber, kekik, toz kırmızı biber ve tuz ile harmanlıyoruz Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz


Buğdayı haşlayıp süzüyoruz Sarımsak ve fesleğeni ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz


Domates sosunu döküyoruz Buğday ve haşlanmış mercimeği koyup karıştırıyoruz Tuz ve değirmen karabiber katıp biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz


Üzerine fırında kızarmış baharatlı tavuk kanatlarını koyup servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.