![]() |
Soslu Buğdaylı Fırın Kanat
Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Tarifi - Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Yapılışı - Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Nasıl Yapılır - Oktay Usta Soslu Buğdaylı Fırın Kanat
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 2 Su B. Buğday 1 Çay B. Mercimek 2 Diş Sarımsak 1 Tutam Fesleğen 1 Kavanoz Domates Sosu Zeytinyağı Tuz Değirmen Karabiber Fırın Kanat İçin: 1 Kg Tavuk Kanat Sıvıyağ Pul Biber Kekik Toz Kırmızı Biber Tuz Hazırlanışı: Tavuk kanatlarını, sıvıyağ, pul biber, kekik, toz kırmızı biber ve tuz ile harmanlıyoruz. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz. Buğdayı haşlayıp süzüyoruz. Sarımsak ve fesleğeni ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Domates sosunu döküyoruz. Buğday ve haşlanmış mercimeği koyup karıştırıyoruz. Tuz ve değirmen karabiber katıp biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine fırında kızarmış baharatlı tavuk kanatlarını koyup servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.