ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soslu Buğdaylı Fırın Kanat (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193296)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:48 AM

Soslu Buğdaylı Fırın Kanat
 
Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Tarifi - Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Yapılışı - Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Nasıl Yapılır - Oktay Usta Soslu Buğdaylı Fırın Kanat

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:


2 Su B. Buğday

1 Çay B. Mercimek

2 Diş Sarımsak

1 Tutam Fesleğen

1 Kavanoz Domates Sosu

Zeytinyağı

Tuz

Değirmen Karabiber


Fırın Kanat İçin:

1 Kg Tavuk Kanat

Sıvıyağ

Pul Biber

Kekik

Toz Kırmızı Biber

Tuz


Hazırlanışı:


Tavuk kanatlarını, sıvıyağ, pul biber, kekik, toz kırmızı biber ve tuz ile harmanlıyoruz. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz.


Buğdayı haşlayıp süzüyoruz. Sarımsak ve fesleğeni ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz.


Domates sosunu döküyoruz. Buğday ve haşlanmış mercimeği koyup karıştırıyoruz. Tuz ve değirmen karabiber katıp biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.


Üzerine fırında kızarmış baharatlı tavuk kanatlarını koyup servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.