Kestaneli Köy Tavuğu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Köy TavuğuKestaneli Köy Tavuğu Tarifi - Kestaneli Köy Tavuğu Yapılışı - Kestaneli Köy Tavuğu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kestaneli Köy Tavuğu Malzemeler: 1 Bütün Köy Tavuğu 1 Çorba K Mayonez Tuz Karabiber Taze Kekik 4 Diş Sarımsak Pilavı İçin: 3 Su B Pirinç 500 Kg Kestane 1 Su B Bezelye 1 Tutam Dereotu 2 Çorba K Tereyağı 1 Su B Tavuk Suyu Tuz Su Hazırlanışı: Tavuğun içini temizleyip yıkıyoruz Yürek ve ciğerini ayırıp daha sonra içine koyuyoruz İçine ve dışına tuz ve karabiber serpiyoruz İçine doğranmış sarımsak ve taze kekik koyuyoruz Üzerine mayonez sürüyoruz Üzerinede taze kekik koyuyoruz Fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz Pilavı için, kestaneleri ortadan kesip fırında pişiriyoruz Pişirdikten sonra kabuklarını soyuyoruz Geniş bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz Yıkanıp süzülmüş pirinci koyup kavuruyoruz Bezelyeyi ekliyoruz Tavuk suyu ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak su döküyoruzTereyağını ekliyoruz Kestanaleri dörde bölüp ekliyoruz Tuzunu katıp karıştırıyoruz Kapağını kapatıp orta ateşt suyunu çekene kadar pişiriyoruz Piştikten sonra dereotunu doğrayıp ekliyoruz Pilavı servis tabağına alıyoruz Ortasına pişen tavuğu koyup servis ediyoruz |
|