ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kestaneli Köy Tavuğu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193290)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:49 AM

Kestaneli Köy Tavuğu
 
Kestaneli Köy Tavuğu Tarifi - Kestaneli Köy Tavuğu Yapılışı - Kestaneli Köy Tavuğu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kestaneli Köy Tavuğu

Malzemeler:


1 Bütün Köy Tavuğu

1 Çorba K. Mayonez

Tuz

Karabiber

Taze Kekik

4 Diş Sarımsak


Pilavı İçin:

3 Su B. Pirinç

500 Kg Kestane

1 Su B. Bezelye

1 Tutam Dereotu

2 Çorba K. Tereyağı

1 Su B. Tavuk Suyu

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Tavuğun içini temizleyip yıkıyoruz. Yürek ve ciğerini ayırıp daha sonra içine koyuyoruz. İçine ve dışına tuz ve karabiber serpiyoruz. İçine doğranmış sarımsak ve taze kekik koyuyoruz. Üzerine mayonez sürüyoruz.


Üzerinede taze kekik koyuyoruz. Fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz. Pilavı için, kestaneleri ortadan kesip fırında pişiriyoruz. Pişirdikten sonra kabuklarını soyuyoruz.


Geniş bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Yıkanıp süzülmüş pirinci koyup kavuruyoruz. Bezelyeyi ekliyoruz. Tavuk suyu ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak su döküyoruz.Tereyağını ekliyoruz.


Kestanaleri dörde bölüp ekliyoruz. Tuzunu katıp karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp orta ateşt suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra dereotunu doğrayıp ekliyoruz. Pilavı servis tabağına alıyoruz.


Ortasına pişen tavuğu koyup servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.