Kereviz Püreli İzgara Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz Püreli İzgara TavukKereviz Püreli Izgara Tavuk Tarifi - Kereviz Püreli Izgara Tavuk Yapılışı - Kereviz Püreli Izgara Tavuk Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kereviz Püreli Izgara Tavuk Malzeme Listesi: 2 Kereviz 3 Patates 2 Çorba K Tereyağı2 Su B SütTuz Üzeri İçin: 1 Kg Tavuk Kanat Ve Baget2 Diş Sarımsak 1 Tutam Biberiye Tuz Karabiber Pul Biber 1 Kase Kestane Mantarı 4 Salkım Domates Hazırlanışı: Tavuk kanat ve bageti karıştırma kabına alıyoruz İri doğranmış sarımsak, biberiye yaprakları, tuz, karabiber ve pul biberiekleyip karıştırıyoruz Fırın tepsisine koyu önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz![]() Püresi için, kereviz ve patatesi soyup iri bir şekilde doğruyoruz İkisini birlikte haşlıyoruz Tereyağını ayrı bir tencereye koyup eritiyoruz Haşlanan sebzeleri ezip ekliyoruz Sütünü katıp pişiriyoruz Kestane mantarlarının köklerini çıkartıyoruz![]() Fırın tepsisine ters çevirip koyuyoruz Tuz ve karabiber serpiyoruz Köklerini ortadan ikiye bölüp kenarlarına koyuyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz Püreyi servis tabağına alıyoruz Üzerine fırında pişen tavukları koyuyoruz![]() Kızarmış mantar ve domatesleri kenarlarına koyup servis ediyoruz
|
|
|
|