ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kereviz Püreli İzgara Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193236)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:58 AM

Kereviz Püreli İzgara Tavuk
 
Kereviz Püreli Izgara Tavuk Tarifi - Kereviz Püreli Izgara Tavuk Yapılışı - Kereviz Püreli Izgara Tavuk Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kereviz Püreli Izgara Tavuk

Malzeme Listesi:


2 Kereviz

3 Patates

2 Çorba K. Tereyağı

2 Su B. Süt

Tuz


Üzeri İçin:

1 Kg. Tavuk Kanat Ve Baget

2 Diş Sarımsak

1 Tutam Biberiye

Tuz

Karabiber

Pul Biber

1 Kase Kestane Mantarı

4 Salkım Domates


Hazırlanışı:


Tavuk kanat ve bageti karıştırma kabına alıyoruz. İri doğranmış sarımsak, biberiye yaprakları, tuz, karabiber ve pul biberi

ekleyip karıştırıyoruz. Fırın tepsisine koyu önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz.


Püresi için, kereviz ve patatesi soyup iri bir şekilde doğruyoruz. İkisini birlikte haşlıyoruz. Tereyağını ayrı bir tencereye koyup eritiyoruz. Haşlanan sebzeleri ezip ekliyoruz. Sütünü katıp pişiriyoruz. Kestane mantarlarının köklerini çıkartıyoruz.


Fırın tepsisine ters çevirip koyuyoruz Tuz ve karabiber serpiyoruz. Köklerini ortadan ikiye bölüp kenarlarına koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Püreyi servis tabağına alıyoruz. Üzerine fırında pişen tavukları koyuyoruz.


Kızarmış mantar ve domatesleri kenarlarına koyup servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.