Piliç Çevirme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç ÇevirmePiliç Çevirme Tarifi - Piliç Çevirme Nasıl Yapılır - Piliç Çevirme Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Adet Tavuk (Bütün) Tavuğu Ovmak İçin 2 Yemek Kaşığı Tuz Garnitür İçin Yarım Demet Maydanoz 1 Yemek Kaşığı Hardal 1 Yemek Kaşığı Sirke 1 Kase Yoğurt 1 Adet Kereviz 1 Adet Elma 1 Adet Soğan 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Piliç Çevirme Nasıl Yapılır? Dikkat: Bu tarifi uygulayabilmeniz için fırınınızda piliç çevirme özelliğinin bulunması gerekmektedir ![]() 1 Bütün haldeki piliçlerin içini ve dışını iyice yıkadıktan sonra ocakta kısık ateşte hafifçe çevirerek tütsüleyin![]() 2 Pilicin içini ve dışını tuzla ovduktan sonra içine maydanozların saplarını doğramadan yerleştirin![]() 3 Daha sonra pilicin üstünü iyice yağlayıp piliç kızartma şişine geçirip fırına takın![]() 4 Fırında tavuk ısınmaya başladıkça yağları akacaktır Bu sebeple altına mutlaka fırın tepsisi yerleştirmeniz gerekmektedir![]() 5 Ara sıra kontrol ederek piliçlerden dökülen yağları tekrar piliçlerin üzerine sürün![]() 6 Pişmeye yakın pilicin üzerine tad vermesi için tereyağı da sürebilirsiniz![]() 7 Piliçler iyice kızardıktan sonra 4 parçaya ayırıp servis tabağına alın![]() Garnitürü Önerisi: 1 Bir tencerenin içine soğan ve kerevizlere tuz ekleyerek bir çay bardağı kadar suda ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar hafifçe haşlayın![]() 2 Haşlama suyundan süzerek aldığınız soğan ve kerevizleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp derince bir kaba alın![]() 3 Üzerlerine kabuklarını soyduğunuz elmaları ince ince dilimleyerek ekleyin![]() 4 Tuz, sirke, hardal, zeytinyağı ve yoğurdu ekleledikten sonra piliçle birlikte servis edin |
|
|
|