![]() |
Piliç Çevirme
Piliç Çevirme Tarifi - Piliç Çevirme Nasıl Yapılır - Piliç Çevirme Malzemeleri
Malzeme Listesi 1 Adet Tavuk (Bütün) Tavuğu Ovmak İçin 2 Yemek Kaşığı Tuz Garnitür İçin Yarım Demet Maydanoz 1 Yemek Kaşığı Hardal 1 Yemek Kaşığı Sirke 1 Kase Yoğurt 1 Adet Kereviz 1 Adet Elma 1 Adet Soğan 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Piliç Çevirme Nasıl Yapılır? Dikkat: Bu tarifi uygulayabilmeniz için fırınınızda piliç çevirme özelliğinin bulunması gerekmektedir. 1. Bütün haldeki piliçlerin içini ve dışını iyice yıkadıktan sonra ocakta kısık ateşte hafifçe çevirerek tütsüleyin. 2. Pilicin içini ve dışını tuzla ovduktan sonra içine maydanozların saplarını doğramadan yerleştirin. 3. Daha sonra pilicin üstünü iyice yağlayıp piliç kızartma şişine geçirip fırına takın. 4. Fırında tavuk ısınmaya başladıkça yağları akacaktır. Bu sebeple altına mutlaka fırın tepsisi yerleştirmeniz gerekmektedir. 5. Ara sıra kontrol ederek piliçlerden dökülen yağları tekrar piliçlerin üzerine sürün. 6. Pişmeye yakın pilicin üzerine tad vermesi için tereyağı da sürebilirsiniz. 7. Piliçler iyice kızardıktan sonra 4 parçaya ayırıp servis tabağına alın. Garnitürü Önerisi: 1. Bir tencerenin içine soğan ve kerevizlere tuz ekleyerek bir çay bardağı kadar suda ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar hafifçe haşlayın. 2. Haşlama suyundan süzerek aldığınız soğan ve kerevizleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp derince bir kaba alın. 3. Üzerlerine kabuklarını soyduğunuz elmaları ince ince dilimleyerek ekleyin. 4. Tuz, sirke, hardal, zeytinyağı ve yoğurdu ekleledikten sonra piliçle birlikte servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.