Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, sufle, tavuklu

Tavuklu Kabak Sufle

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Kabak Sufle





Malzemeler


250 gr minik doğranmış kuşbaşı tavuk

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet rendelenmiş kabak

1 adet rendelenmiş soğan

5-6 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı un

1 1/2 su bardağı süt

1 su bardağı krema

4 adet yumurta

Tuz -karabiber

2 adet yumurta beyazı

1 çay kaşığı muskat ( arzuya bağlı)


Yapılışı


Tavuklar zeytinyağında sotelenir,kabak ve soğan ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir

Peynir-tuz-karabiber ilave edilerek iyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır

Isıtılmış tereyağında un sararana kadar karıştırılarak kavrulur

Süt yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir

Ateşin ısısı düşürülürek krema - yumurtalar ve muskat konarak karıştırılırAteşten alınır

Tavuklu karışım ile yapılan sos karıştırılır

Yumurta beyazları bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpılarak ,tahta kaşıkla hafifçe 8 çizerek karışıma yedirilir

Yağlanmış 6 adet sufle kabına aktarılır

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.