Tavuklu Kabak Sufle |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kabak SufleMalzemeler 250 gr minik doğranmış kuşbaşı tavuk 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet rendelenmiş kabak 1 adet rendelenmiş soğan 5-6 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı un 1 1/2 su bardağı süt 1 su bardağı krema 4 adet yumurta Tuz -karabiber 2 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı muskat ( arzuya bağlı) Yapılışı Tavuklar zeytinyağında sotelenir,kabak ve soğan ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir Peynir-tuz-karabiber ilave edilerek iyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır Isıtılmış tereyağında un sararana kadar karıştırılarak kavrulur Süt yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir Ateşin ısısı düşürülürek krema - yumurtalar ve muskat konarak karıştırılırAteşten alınır Tavuklu karışım ile yapılan sos karıştırılır Yumurta beyazları bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpılarak ,tahta kaşıkla hafifçe 8 çizerek karışıma yedirilir Yağlanmış 6 adet sufle kabına aktarılır Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirilir alıntı |
|