![]() |
Tavuklu Kabak Sufle
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 250 gr minik doğranmış kuşbaşı tavuk 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet rendelenmiş kabak 1 adet rendelenmiş soğan 5-6 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı un 1 1/2 su bardağı süt 1 su bardağı krema 4 adet yumurta Tuz -karabiber 2 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı muskat ( arzuya bağlı) Yapılışı Tavuklar zeytinyağında sotelenir,kabak ve soğan ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Peynir-tuz-karabiber ilave edilerek iyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Isıtılmış tereyağında un sararana kadar karıştırılarak kavrulur. Süt yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Ateşin ısısı düşürülürek krema - yumurtalar ve muskat konarak karıştırılır.Ateşten alınır. Tavuklu karışım ile yapılan sos karıştırılır. Yumurta beyazları bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpılarak ,tahta kaşıkla hafifçe 8 çizerek karışıma yedirilir. Yağlanmış 6 adet sufle kabına aktarılır. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.