Terbiye Edilmiş İzgara Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiye Edilmiş İzgara Tavukızgara tavuk nasıl yapılır - tavuk ızgara - ızgarada tavuk tarifi Malzemeler : 6 kg tavuk (Kemikleri çıkartılmış) 10 gr sarımsak 20 gr maydanoz 30 gr fesleğen 10 gr dereotu 75 gr çiçek yağı 50 gr taze soğan Pilav için : 500 gr basmati pirinci 100 gr kızartılmış badem 1 kg domates 100 gr gravyer peyniri 20 gr taze baharatlar 500 gr karnıbahar Karabiber Tuz Hazırlanışı: Tavuğu düz parçalar haline gelecek şekilde kesi Parçalayıcı bir mikser yardımı ile maydanoz , dereotu , fesleğen, taze soğanı ve çiçek yağını püre haline gelinceye kadar karıştırın ve hazırlanan bu karışım ile tavukları en az 12 saat terbiye edin Tavukları derili bölümleri aşağıya gelecek şekilde ızgara yapmaya başlayın Izgara yaparken tavukların üzerinde çapraz ızgara izleri oluşmasına dikkat ederek ızgara yapın Bu işlem sırasında Basmati pirinçlerini tuzlu suyun içinde pişirin Domatesleri ikiye kesip içlerine doğranmış taze baharatları doldurun ve üzerlerine gravyer peyniri koyarak salamander altında eritin Haşlanmış karnıbaharlarınızı da baharatlar ile lezzetlendirip tuz ve biber koyarak servise hazır hale getirin Tüm bu garnitürleri ve tavuğu bir tabağa koyup servis edin alıntı |
|