ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Terbiye Edilmiş İzgara Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193152)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:12 PM

Terbiye Edilmiş İzgara Tavuk
 
ızgara tavuk nasıl yapılır - tavuk ızgara - ızgarada tavuk tarifihttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :


6 kg. tavuk (Kemikleri çıkartılmış)

10 gr. sarımsak

20 gr. maydanoz

30 gr. fesleğen

10 gr. dereotu

75 gr. çiçek yağı

50 gr. taze soğan Pilav için :

500 gr. basmati pirinci

100 gr. kızartılmış badem

1 kg. domates

100 gr. gravyer peyniri

20 gr. taze baharatlar

500 gr. karnıbahar

Karabiber

Tuz


Hazırlanışı:


Tavuğu düz parçalar haline gelecek şekilde kesi. Parçalayıcı bir mikser yardımı ile maydanoz , dereotu , fesleğen, taze soğanı ve çiçek yağını püre haline gelinceye kadar karıştırın ve hazırlanan bu karışım ile tavukları en az 12 saat terbiye edin.


Tavukları derili bölümleri aşağıya gelecek şekilde ızgara yapmaya başlayın. Izgara yaparken tavukların üzerinde çapraz ızgara izleri oluşmasına dikkat ederek ızgara yapın. Bu işlem sırasında Basmati pirinçlerini tuzlu suyun içinde pişirin. Domatesleri ikiye kesip içlerine doğranmış taze baharatları doldurun ve üzerlerine gravyer peyniri koyarak salamander altında eritin.


Haşlanmış karnıbaharlarınızı da baharatlar ile lezzetlendirip tuz ve biber koyarak servise hazır hale getirin. Tüm bu garnitürleri ve tavuğu bir tabağa koyup servis edin.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.