Kabaklı Yumurtalı Kiş |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Yumurtalı KişKabaklı Yumurtalı Kiş Tarifi - Kabaklı Yumurtalı Kiş Nasıl Yapılır - Kabaklı Yumurtalı Kiş Malzemeleri Malzemeler Hamuru için * 150 gram margarin * 2 adet yumurta * 2 su bardağı un * 1 çay kaşığı tuz * 1 yemek kaşığı şeker İçi için * 3 adet kabak * 3 adet domates * 2 adet yumurta * 1/2 demet dereotu * 100 gram beyaz peynir * 1 su bardağı krema * fesleğen * karabiber * tuz Kabaklı Kiş Hazırlanışı 1 Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ile diğer malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur 2 Hamur yarım saat buzdolabındal dinlendirilir 3 Bu ardada kabukları kazınan kabaklar halka halka doğranıp biraz haşlanır 4 Domatesler rendelenir 5 Krema, yumurta, baharatlar ve domates rendesi iyice karıştırılır 6 Karışımın içine ezilmiş beyaz peynir eklenir 7 Kalıba parmak uçları ile hamuru kenarları 2-3 cm yükselecek şekilde yayın 8 Çatal ile bir kaç yerinden delerek önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin 9 Pişen hamurun üzerine kabakları dizip sosu dökün 10 175 derecede 40 dakika pişirin |
|