![]() |
Kabaklı Yumurtalı Kiş
Kabaklı Yumurtalı Kiş Tarifi - Kabaklı Yumurtalı Kiş Nasıl Yapılır - Kabaklı Yumurtalı Kiş Malzemeleri
Malzemeler Hamuru için * 150 gram margarin * 2 adet yumurta * 2 su bardağı un * 1 çay kaşığı tuz * 1 yemek kaşığı şeker İçi için * 3 adet kabak * 3 adet domates * 2 adet yumurta * 1/2 demet dereotu * 100 gram beyaz peynir * 1 su bardağı krema * fesleğen * karabiber * tuz Kabaklı Kiş Hazırlanışı 1. Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ile diğer malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur. 2. Hamur yarım saat buzdolabındal dinlendirilir. 3. Bu ardada kabukları kazınan kabaklar halka halka doğranıp biraz haşlanır. 4. Domatesler rendelenir. 5. Krema, yumurta, baharatlar ve domates rendesi iyice karıştırılır. 6. Karışımın içine ezilmiş beyaz peynir eklenir. 7. Kalıba parmak uçları ile hamuru kenarları 2-3 cm yükselecek şekilde yayın. 8. Çatal ile bir kaç yerinden delerek önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 9. Pişen hamurun üzerine kabakları dizip sosu dökün. 10. 175 derecede 40 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.