![]() |
Yumurta Karması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurta Karmasıyumurta karması nasıl yapılır - Konya mutfağına özgü yumurta tarifi Malzemeler: 4 yk sade yağ 4 ad ![]() 1 yk sade yağ Yeterince tuz Yapılışı: Tavada bir kaşık yağı eritin ![]() ![]() ![]() Diğerlerini de aynı şekilde yağ ve yumurta kırıp ,karıştırılarak pişmiş yumurtalara yedirin ![]() Son olarak da bir kaşık yağı yumurta kırmadan ilave edin, yağ eriyince tabağa alıp servis yapın ![]() Not: Konya mutfağında çılbır ve yağda yumurta türleri başta olmak üzere her türlü yumurtalı yemek menemen dahil kullanılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|