![]() |
Yumurta Karması
yumurta karması nasıl yapılır - Konya mutfağına özgü yumurta tarifi
Malzemeler: 4 yk sade yağ 4 ad. Yumurta 1 yk sade yağ Yeterince tuz Yapılışı: Tavada bir kaşık yağı eritin. Yumurtanın birini kırın, karıştırın. Yumurta pişince bir yemek kaşığı daha yağ koyun ikinci yumurtayı kırıp, karıştırın. Diğerlerini de aynı şekilde yağ ve yumurta kırıp ,karıştırılarak pişmiş yumurtalara yedirin. Son olarak da bir kaşık yağı yumurta kırmadan ilave edin, yağ eriyince tabağa alıp servis yapın. Not: Konya mutfağında çılbır ve yağda yumurta türleri başta olmak üzere her türlü yumurtalı yemek menemen dahil kullanılır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.