Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, zeytinyagli

Zeytinyagli Havuç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Havuç



malzemeler


2 orta boy Sogan

5 dis Sarmisak

9 orta boy 1 kg Havuç

3-4 dal

Maydanoz

2 yemek kasigi 15 gram

Pirinç

8 yemek kasigi 80 gram Zeytinyagi

1 1/2 tatli kasigi Tuz

1 tatli kasigi Seker

1 su bardagi Su

Tarifi

Sogani ve sarmisagi soyun, sogani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin Tencereye zeytin yagi ve ve dogranis sogani koyun Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soganlara ekleyin ve kaynamaya birakin Havucusoyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin Tencerede pismekte olan karisima ekleyin Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.