Zeytinyagli Havuç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyagli Havuçmalzemeler 2 orta boy Sogan 5 dis Sarmisak 9 orta boy 1 kg Havuç 3-4 dal Maydanoz 2 yemek kasigi 15 gram Pirinç 8 yemek kasigi 80 gram Zeytinyagi 1 1/2 tatli kasigi Tuz 1 tatli kasigi Seker 1 su bardagi Su Tarifi Sogani ve sarmisagi soyun, sogani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin Tencereye zeytin yagi ve ve dogranis sogani koyun Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soganlara ekleyin ve kaynamaya birakin Havucusoyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin Tencerede pismekte olan karisima ekleyin Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin |
|