ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyagli Havuç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192831)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:33 AM

Zeytinyagli Havuç
 
malzemeler.


2 orta boy Sogan

5 dis Sarmisak

9 orta boy 1 kg Havuç

3-4 dal

Maydanoz

2 yemek kasigi 15 gram

Pirinç

8 yemek kasigi 80 gram Zeytinyagi

1 1/2 tatli kasigi Tuz

1 tatli kasigi Seker

1 su bardagi Su

Tarifi

Sogani ve sarmisagi soyun, sogani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin. Tencereye zeytin yagi ve ve dogranis sogani koyun. Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun. Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soganlara ekleyin ve kaynamaya birakin. Havucusoyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin. Tencerede pismekte olan karisima ekleyin. Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin. Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin. Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.