Zeytinyağlı Pirinçli Enginar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Pirinçli EnginarZeytinyağlı Pirinçli Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Enginarın Yapılışı - Pirinçli Enginar Malzemeler 6 adet enginar ½ su badağı pirinç ½ bardak zeytinyağ 2 soğan 1 kahve kaşığı şeker Limon ½ demet dereotu Tuz Yapılışı Enginarları ayıklayın veya ayıklanmış olarak alın İnce doğranmış soğanı zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun Enginarları ilave edip 2 bardak su ile yarı pişirin Pirinci, tuzu ve şekeri ekleyin Kapağı kapatıp yavaş yavaş pişirin Soğuyunca pirinçleri enginarların çukur yerlerine doldurun Üzerine kıyılmış dereotu serperek servise sunun |
|