![]() |
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Enginarın Yapılışı - Pirinçli Enginar
Malzemeler 6 adet enginar ½ su badağı pirinç ½ bardak zeytinyağ 2 soğan 1 kahve kaşığı şeker Limon ½ demet dereotu Tuz Yapılışı Enginarları ayıklayın veya ayıklanmış olarak alın İnce doğranmış soğanı zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun. Enginarları ilave edip 2 bardak su ile yarı pişirin. Pirinci, tuzu ve şekeri ekleyin. Kapağı kapatıp yavaş yavaş pişirin. Soğuyunca pirinçleri enginarların çukur yerlerine doldurun. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.