![]() |
Zeytinyağlı Mevsim Türlüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Mevsim TürlüsüMalzemeler ![]() 2 çay bardağı Zeytinyağı 500 gr ![]() 2 adet kabak (Dışı kazınıp, parmak gibi kesilmiş) 4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, kare doğranmış) 3 adet havuç (Soyulup, parmak gibi doğranmış) 4 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 bağ maydanoz 1 çorba kaşığı şeker Tuz Yapılışı: Fasulyeyi, kabağı, havucu yıkayıp süzgece çıkarın ![]() Tencere içinde yağı kızdırın ![]() Soğanı ilave edip, kevgir ile bir iki karışımla süzgeçteki sebzeleri içine koyun ve karıştırın ![]() Domatesi, tuzu ve şekeri koyup, 5 dakika karıştırın ![]() Sebzelerin yarım parmak üzerini aşacak kadar su koyup kaynatın ![]() ![]() Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra kapağını kapatıp, ağır ateşte 25 dakika pişirin ![]() Soğuduktan sonra, maydanoz ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|