Baklalı Zeytinyağlı Kereviz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklalı Zeytinyağlı Kerevizmalzeme: 4 iri kereviz 1 su bardağı kuru bakla 2 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 limon suyu 2 yemek kaşığı tozşeker Yarım demet dereotu 2 diş sarımsak Tuz tarifi Baklaları akşamdan ılık suda ıslatın Soğan ve sarımsağı ince kıyın Zeytinyağının yarısını tencereye alıp soğan, sarımsak, bakla, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu ekleyin Tencereye malzemenin üzerini örtecek kadar su döküp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin![]() Kerevizleri soyup ikiye keserek ortalarını oyun Başka bir tencereye kerevizleri dizip üzerine kalan zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu serpin Çok az su ilave ederek kısık ateşte pişirin![]() Baklalı iç malzemesi piştiğinde kerevizlerin ortalarına doldurun Dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|