![]() |
Baklalı Zeytinyağlı Kereviz
malzeme:
4 iri kereviz 1 su bardağı kuru bakla 2 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 limon suyu 2 yemek kaşığı tozşeker Yarım demet dereotu 2 diş sarımsak Tuz tarifi Baklaları akşamdan ılık suda ıslatın. Soğan ve sarımsağı ince kıyın. Zeytinyağının yarısını tencereye alıp soğan, sarımsak, bakla, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu ekleyin. Tencereye malzemenin üzerini örtecek kadar su döküp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kerevizleri soyup ikiye keserek ortalarını oyun. Başka bir tencereye kerevizleri dizip üzerine kalan zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu serpin. Çok az su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Baklalı iç malzemesi piştiğinde kerevizlerin ortalarına doldurun. Dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.