Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acılı, barbunya

Acılı Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Barbunya



zeytinyağlı barbunyanasıl yapılır - barbunya tarifi

Acılı barbunya malzemeleri


1 kg barbunya


2 kesme şeker


2 yemek kaşığı zeytinyağı


1 kırmızıbiber


1 dolmalık sarı biber


2 sivri biber


1 diş sarımsak


1 soğan


1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber


Tuz


Karabiber


2 yemek kaşığı susam

Acılı barbunya hazırlanışı


Barbunyaları ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ekleyin Şekerleri ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın


Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Sarımsağı ince dilimleyip ekleyin Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve soğanlara ekleyerek soteleyin


Haşlanmış barbunya ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin Servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.