![]() |
Acılı Barbunya
zeytinyağlı barbunyanasıl yapılır - barbunya tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Acılı barbunya malzemeleri 1 kg barbunya 2 kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kırmızıbiber 1 dolmalık sarı biber 2 sivri biber 1 diş sarımsak 1 soğan 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı susam Acılı barbunya hazırlanışı Barbunyaları ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Şekerleri ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı ince dilimleyip ekleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve soğanlara ekleyerek soteleyin. Haşlanmış barbunya ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.