Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanak, kökü, zeytinyağlı

Zeytinyağlı İspanak Kökü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı İspanak Kökü



Tarifi - Nasıl Yapılır - Malzemeleri




2 kg ıspanak

1 su bardağı zeytinyağı

2 adet orta boy domates

1/2 su bardağı pirinç

Yeterince tuz, karabiber


YAPILIŞI:

Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, bir kenara ayınnız Ayırdığınız bu yaprakları ayrı bir ıspanak yemeğinde kullanınız

Ayıkladığınız kökleri iyice yıkayınız Kökleri keserken yaprakların çok dibinden kesmeyiniz 6-7 santim yaprak saplarını köklerin üzerinde bırakınız Hazırladığınız ıspanak köklerini bir tencereye koyunuz Yıkayıp ayıkladığınız yarım su bardağı pirinçli ıspanakların üzerine dökünüz

Domateslerin kabuğunu çıkarıp kuşbaşı doğrayıp ilave ediniz Bir su bardağı zeytinyağının üzerine dökünüz Bir tutam tuz ve karabiber serpip, bir su bardağı su ilave ediniz Orta hararetli ateş üzerinde 30-40 dakika pişiriniz

Ispanaklar yumuşayınca ateşten indiriniz Soğutup ikram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.