Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kış, türlüsü, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Kış Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Kış Türlüsü



Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tarifi - Zeytinyağlı Kış Türlüsü Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kış Türlüsü Malzemeleri



Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tarifi


2 orta boy patates

2 orta boy kereviz

2 orta boy havuç

500 g yer elmas

ı10-15 baş arpacık soğan

3 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağ

2 çay bardağı su

1 yemek kaşığı (silme) un

1/2 limon suyu

1 çay kaşığı tuz

Ayrıca kereviz ve yerelmasını bekletmek için limonlu su


Yapılışı : Arpacık soğanların kabuklarını soyun Sarımsakları soyup ikiye bölün Sebzeleri soyup çok küçültmeden küp küp doğrayın Yer elması ve kerevizi kararmaması için limonlu suda bekletin

Düdüklü tencerenin içine zeytinyağ, arpacık soğan ve sarımsağı alıp hafif kavurun Yıkayıp suyunu süzdüğünüz sebzeleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun Yemeğe su, un, limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırın, düdüklünün kapağını kapatın Buhar çıkışı olduktan sonra 10 dakika daha pişirin

Yemeği tencerede soğutup servis tabağına alın


Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.