![]() |
Zeytinyağlı Kış Türlüsü
Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tarifi - Zeytinyağlı Kış Türlüsü Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kış Türlüsü Malzemeleri
Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tarifi 2 orta boy patates 2 orta boy kereviz 2 orta boy havuç 500 g yer elmas ı10-15 baş arpacık soğan 3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağ 2 çay bardağı su 1 yemek kaşığı (silme) un 1/2 limon suyu 1 çay kaşığı tuz Ayrıca kereviz ve yerelmasını bekletmek için limonlu su Yapılışı : Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Sarımsakları soyup ikiye bölün. Sebzeleri soyup çok küçültmeden küp küp doğrayın. Yer elması ve kerevizi kararmaması için limonlu suda bekletin. Düdüklü tencerenin içine zeytinyağ, arpacık soğan ve sarımsağı alıp hafif kavurun. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz sebzeleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Yemeğe su, un, limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırın, düdüklünün kapağını kapatın. Buhar çıkışı olduktan sonra 10 dakika daha pişirin. Yemeği tencerede soğutup servis tabağına alın. Afiyet olsun…. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.