Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, ekşi, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Ekşi Bamya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Ekşi Bamya



Zeytinyağlı Ekşi Bamya Tarifi - Zeytinyağlı Ekşi Bamya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Ekşi Bamya Malzemeleri
Zeytinyağlı Ekşi Bamya


Yarım kg bamya

3 adet domates

1 adet soğan

1 diş sarımsak

1 adet limon

1 çay kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı su


Bamyanın başları ayıklanır, yıkanır Bir tencereye konur Üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, tuz, şeker eklenir ve hafifce ovulur Üzerine rende domates, su ve yağ konur Kapağı kapatılır Kaynamaya başlayınca kısılır 25 dakika kısık ateşte pişirilir Ateşten almadan hemen önce limon suyu eklenir Ilık ya da soğuk olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.