![]() |
Zeytinyağlı Ekşi Bamya
Zeytinyağlı Ekşi Bamya Tarifi - Zeytinyağlı Ekşi Bamya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Ekşi Bamya Malzemeleri
Zeytinyağlı Ekşi Bamya Yarım kg bamya 3 adet domates 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 adet limon 1 çay kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su Bamyanın başları ayıklanır, yıkanır. Bir tencereye konur. Üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, tuz, şeker eklenir ve hafifce ovulur. Üzerine rende domates, su ve yağ konur. Kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca kısılır. 25 dakika kısık ateşte pişirilir. Ateşten almadan hemen önce limon suyu eklenir. Ilık ya da soğuk olarak servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.