Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, kavurmalık, turşusu

Kavurmalık Fasulye Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalık Fasulye Turşusu



Malzemeler (10 kg turşu için)


10 kg ipliksiz ve içsiz taze fasulye

6-7 baş sarmısak

200 gr acı biber

2 su bardağı kadar tuz

yeteri kadar su

Hazırlanışı :


Büyük bir tencerede suyu kaynatalım uçlarını kırdıımız fasulyeyi suya atarak normal bir şekilde(ne çok ne de az)haşlayalım

Tencere küçük ise bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalımHaşladığımız fasulyeleri soğuk su içerisine atalımFazla bekletmeden sudan çıkarıp soğuması için bekletelimSarmısak ve biberleride hazırladıktan sonra turşu kabına biraz fasulye koyalım üzerine birazda sarmısak ve biberden koylımDaha sonra tekrar fasulye… bu şekilde turşu kabını dolduralımSığmayan fasulye kaldıysa eğer biraz bekledikten sonra kavanozdaki fasulyeler çökeceği için üzerine koyabilirsinizTuzlu su yapıp üzeri doluncaya kadar ekleyelimTurşumuz bekleyeceği için tuzlu olması gerekiyorKavanozun ağzını iyice kapatarak dönmesini bekleyelim3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.