ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kavurmalık Fasulye Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192596)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:25 AM

Kavurmalık Fasulye Turşusu
 
Malzemeler (10 kg turşu için)


10 kg ipliksiz ve içsiz taze fasulye

6-7 baş sarmısak

200 gr acı biber

2 su bardağı kadar tuz

yeteri kadar su

Hazırlanışı :


Büyük bir tencerede suyu kaynatalım uçlarını kırdıımız fasulyeyi suya atarak normal bir şekilde(ne çok ne de az)haşlayalım.

Tencere küçük ise bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım.Haşladığımız fasulyeleri soğuk su içerisine atalım.Fazla bekletmeden sudan çıkarıp soğuması için bekletelim.Sarmısak ve biberleride hazırladıktan sonra turşu kabına biraz fasulye koyalım üzerine birazda sarmısak ve biberden koylım.Daha sonra tekrar fasulye… bu şekilde turşu kabını dolduralım.Sığmayan fasulye kaldıysa eğer biraz bekledikten sonra kavanozdaki fasulyeler çökeceği için üzerine koyabilirsiniz.Tuzlu su yapıp üzeri doluncaya kadar ekleyelim.Turşumuz bekleyeceği için tuzlu olması gerekiyor.Kavanozun ağzını iyice kapatarak dönmesini bekleyelim.3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır.Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.