Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çubuk, turşusu

Çubuk Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çubuk Turşusu



MALZEMELER


2 Su bardağı elma sirkesi

1 Çay kaşığı tuz

1 Tatlı kaşığı pudra şekeri

1 Tatlı kaşığı zeytinyağı

125 gr havuç

125 gr yeşil fasulye

125 gr arpacık soğan

125 gr yeşil ve kırmızı biber

125 gr kereviz yaprağı ve kökü

125 gr karnabahar

3 Baş sarmısak

1 Demet dereotu
YAPILIŞI:


Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın

Tuz ve şekeri ilave edin Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin

Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın

1 gün serin bir yerde bekletin 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.