Sütlü Biber Turşusu (Rumeli) |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Biber Turşusu (Rumeli)Sütlü Biber Turşusu Tarifi - Sütlü Biber Turşusunun Yapılışı - Turşu Tarifi Malzemeler: 4 adet kırmızı köz biberi 4 litre koyun sütü 75 gr tuz Sarımsak Yapılışı: Sütü ve tuzu kaynatıp soğutun Biberlerin ağızlarını düzgün şekilde içindeki çekirdekleri boşaltacak şekilde açın Soğuk suda yıkayın Kapalı derin bir plastik kaba biberlerin ağızları yukarı gelecek şekilde dizin Hazırladığınız sütü biberlerin üzerine dökün Sarmısak 20 gün oda sıcaklığında bekletin Bu süre içinde süt, biberlerin içinde lor peyniri şeklini alacaktır Biberleri servis edeceğiniz zaman kesin ve soğuk olmasına dikkat edin |
|