ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sütlü Biber Turşusu (Rumeli) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192556)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:32 AM

Sütlü Biber Turşusu (Rumeli)
 
Sütlü Biber Turşusu Tarifi - Sütlü Biber Turşusunun Yapılışı - Turşu Tarifi

Malzemeler:

4 adet kırmızı köz biberi

4 litre koyun sütü

75 gr. tuz

Sarımsak

Yapılışı:


Sütü ve tuzu kaynatıp soğutun. Biberlerin ağızlarını düzgün şekilde içindeki çekirdekleri boşaltacak şekilde açın. Soğuk suda yıkayın. Kapalı derin bir plastik kaba biberlerin ağızları yukarı gelecek şekilde dizin. Hazırladığınız sütü biberlerin üzerine dökün. Sarmısak 20 gün oda sıcaklığında bekletin. Bu süre içinde süt, biberlerin içinde lor peyniri şeklini alacaktır. Biberleri servis edeceğiniz zaman kesin ve soğuk olmasına dikkat edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.